About Made by Siets

 

Mijn naam is Sietske, de tassenmaker van Made by Siets. Hieronder vertel ik jou over mijn creatieve weg die geleid heeft naar mijn eigen bedrijfje met webshop. 

Als klein meisje was ik al graag bezig met knutselen.  Op mijn 14e verjaardag kreeg ik van mijn vader mijn eerste naaimachine. Het jaar daarop ging ik naar de naaicursus en daar startte ik met het maken van kleding.  Uiteindelijk maakte ik een grote stoffen  tas voor al mijn naaispulletjes. Samen met deze tas ging ik op intake gesprek bij het SintLucas in Boxtel super spannend maar gelukkig was er een plekje voor mij.

Mijn eerste kennismaking met leer en het maken van leren tassen en schoenen was in 2012 tijdens de opleiding tot Creatief vakman aan het SintLucas te Boxtel. Na het eerste jaar waarin je kennis maakt met meerdere ambachtelijke beroepen heb ik gekozen voor de richting Ambachtelijk schoenmaker en Lederwarenmaker.

"Daar werd ik verliefd op het materiaal Leer en de mogelijkheden die dit prachtige materiaal mij geeft. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik verder wilde groeien binnen dit vakgebied."

 

Alweer heel wat jaren geleden tijdens de opleiding heb ik van mijn lieve familie en vrienden mijn eerste stikmachine cadeau gehad voor mij verjaardag. Hierop maakte ik tassen en portemonnees die ik verkocht aan vrienden en familie. 

Na de opleiding tot ambachtelijk schoenmaker en lederwarenmaker ben ik doorgegaan in de orthopedische schoentechniek. In deze branche heb ik mij over de afgelopen zes jaar enorm ontwikkeld. Waar ik zes jaar geleden begon in de werkplaats heb ik ondertussen het diploma behaald waardoor ik zelfstandig mag werken in de behandelkamer van een orthopedisch schoen technisch bedrijf. Vier dagen per week ben ik dan ook werkzaam als Orthopedisch schoenmaker bij Livit ortopedie. 

Sinds het afronden van mijn opleiding had ik plots weer wat tijd om handen. Direct begon het weer te kriebelen en ben ik weer met de tassen bezig gegaan. Vol enthousiasme deelde ik mijn tassen via mijn Instagram en Facebook pagina's en dit werd vol enthousiasme ontvangen. Direct kwamen er een aantal aanvragen binnen voor maatwerk tassen. 

Het is echt super leuk wanneer mensen super enthousiast reageren op jouw handgemaakte producten. Je stopt er als maker zoveel Liefde en passie in. 

 

En zo ontstond mijn webshop waar ik mijn handgemaakte kwalitatieve lederen tassen en accessoires kan verkopen. Tassen die aansluiten op de wensen van de klant. Tassen die jaren mee gaan en gemaakt zijn uit de meest prachtige kleuren leer.

 

Liefs, Siets